eBook Serikandi Saham: Trade What You See
Trade What You See ini merupakan ebook pertama Serikandi sejak menceburkan diri secara aktif dalam dunia pasaran saham bermula dari tahun 2016 yang lalu.

Ketika itu Serikandi sedang menuntut di Beijing Foreign Studies University dalam jurusan Chinese Literature.

"Serikandi bukanlah berasal dari keluarga yang senang. Sedari awal Serikandi menyedari yang tiada lain boleh mengubah hidup dan masa depan ini melainkan dengan ilmu pengetahuan yang berguna." 

Ketika belajar di Beijing, pada umur 19 tahun Serikandi mula membaca tentang pasaran kewangan. Hal ini disebabkan pada masa itu Serikandi diberitahu yang pasaran kewangan adalah 'kerja' paling mudah untuk jana pendapatan - dengan syarat mesti memiliki ilmu.

Situasi ini dikukuhkan lagi dengan jurusan minor ekonomi yang Serikandi ambil ketika di universiti. Kefahaman tentang asas aliran wang, kelok penawaran dan permintaan, analisis pensyarikatan dan turun naik pasaran yang semuanya melibatkan instrumen kewangan.

Di sinilah bermulanya perjalanan ilmu pasaran saham yang Serikandi yakin dengan ilmu dan bimbingan yang betul akan membawa Serikandi ke status kehidupan yang lebih baik di masa depan.

Setiap tahun berbekalkan sedikit wang simpanan Serikandi akan pulang ke Malaysia demi menghadiri kelas kelas saham untuk memantapkan kefahaman dan kemahiran diri Serikandi.

Bak kata pujangga;

"Tuntutlah ilmu hingga ke negeri China"

Ya Serikandi telah datang ke negeri China, dan juga berulang alik ke Malaysia demi mencari ilmu sebutir mutiara ilmu.

Alhamdulillah, bermula dengan modal cuma RM2,000 empat tahun lepas, hari ni modal itu telah pun berganda ke angka ratusan ribu ringgit hanya asbab berdagang saham.

Syukur kepada Tuhan yang memudahkan jalan.

Hari ini Serikandi ingin berkongsi segala ilmu dan pengalaman yang ada kepada anda semua. Walaupun usia Serikandi baru mencecah 25 tahun tetapi itu bukanlah halangan untuk kita sama sama belajar dengan lebih dalam mengenai dunia pasaran saham yang sangat kurang diterokai terutamanya oleh masyarakat Melayu Islam.



1. Dunia perdagangan saham ini ialah seni yang berkaitan dengan emosi. Masuk keluar kaunter yang sama bagi dua orang yang berbeza; tetapi seorang untung dan seorang rugi. 

Bukankah ini misteri?

Serikandi Saham hadir menjelaskan misteri ini dan sebagai Serikandi yang berusaha keras ‘tackle' market dengan analisis berkaitan sentimen dan bagaimana sentimen memberi kesan terhadap naik turun harga.

2. Memiliki e-book ini ibarat satu langkah pertama untuk pedagang memahami intipati bagaimana menguruskan portfolio dengan memahami sentimen.

3. Tak ramai sifu atau lejen saham di luar sana mampu menjelaskan perkaitan sentimen dan harga dengan terma ‘layman’ paling mudah difahami. Siap real case study lagi Serikandi bagi.

4. Jangan lepaskan peluang memiliki naskhah ini supaya tuan-puan lebih jelas cara mengatur strategi berdagang dan melabur‼️

5. Bagaimana jika saya newbie??

Ya, memang buku ini tidaklah ditulis untuk yang dah pro. Kalau pro dia dah tak perlu lagi baca buku macam ni. Sangat sesuai kepada newbie. Kalau pun newbie yang zero sekali pun, penerangan yang ringkas tetapi padat ini pasti akan membolehkan anda lebih faham dan terbuka dalam menjadi pedagang.






1. Bagaimana nak memahami naik turun pasaran saham dan bagaimana nak ambil advantage

2. Anda akan memahami cara dan teknik membaca/mengkaji sesuatu kaunter

3. Anda akan lebih objektif dalam menguruskan dagangan dan bukan dikuasai emosi

4. Anda akan belajar langkah langkah pengurusan apabila terbeli kaunter yang salah

5. Belajar dan memahami hint melalui pembelian shareholders/fundamental analisis


Akhir kata, TWYS ini naskhah yang terhasil setelah 4 tahun bergelumang dalam lautan bursa yang ganas dan adakalanya tenang.

Jemput baca semua!





Dapatkan ebook ini dengan harga PROMOSI RM88.00 cuma untuk 188 pembeli pertama sahaja

Promosi terkini dengan harga RM108.00 sahaja.

Harga akan berubah dalam masa terdekat ke harga sebenar ebook ini - RM138.00


Beli ebook ini sekarang ya!


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
[PROMOSI] ebook Trade What You See - RM88 (188 pembeli pertama sahaja) HABIS STOK
[PROMOSI KEDUA] ebook Trade What You See - RM98 HABIS STOK
[PROMOSI KETIGA] ebook Trade What You See - RM108
[HARGA SEBENAR] ebook Trade What You See - RM138 BELUM MULA
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Pengendalian (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

BUTIRAN PEMBAYARAN


PENGESAHAN